fredag 17 augusti 2012

Jag har skrivit en abso-fucking-lutely fantastisk bok. Punkt. Slut.

Om Bakom den nakna huden: en berättelse om avklädning.

Fick min bok från förlaget i dag. Det var helt magiskt att få hålla i sin egen bok. Den är så fin, så fin. Känns som att jag varit gravid med den här storyn under några år nu och nu är den äntligen ute. Den är framfödd. Den finns där i fysisk form. Åååååh, det var som att hålla en baby i sin famn. Min alldeles egna skapelse.

När jag öppnade bokens första sida och såg namnen på alla som varit med runt om, som jobbat stenhårt för denna bok, så började jag nästan gråta. Fantastiska C-M Edenborgh, min förläggare, Caroline Åberg, min knivskarpa redigerare, Martina Andersson, som trollbundit mig med sin formgivning. Jag har till och med fått min idol Loka Kanarp som modell på omslagsbilden. Woha! Och Erik Janelm, förlagets pressekreterare som gjort ett fantastiskt marknadsföringsjobb. High five för er!

Som sagt var... denna bok handlar om Striptease och feminism. Oj, nu blev det svårt, va?! Striptease och feminism i en och samma mening, andas djupt nu. Håll er i! Vet att många darrar av rädsla nu, men striptease och feminism funkar riktigt bra ihop.

Jag har samma utbildning som de flesta journalister. Samma längtan att få sitta framför min laptop och bara skriva, skriva, skriva. Skillnaden är att jag under en tid valde att wallraffa inom en bransch som drunknar i fördomar. Stripteasebranschen, för att skriva en abso-fucking-lutely fantastisk story Samtidigt så skrev jag för tidningar. Ouch. Så här efteråt har jag fått veta av vissa stenåldersmänniskor att det är fullt olagligt att strippa och vara journalist samtidigt. Det är ju faktiskt nästan samma sak som att vara seriemördare eller som att sitta hemma och runka till barnporr framför skärmen. Ja, det är vad vissa anser i alla fall.
Men säg mig, hur många journalister där ute skulle våga infiltrera maffian, skura golven på Burger King, ställa sig på en strippscen, eller varför inte skaffa sig en identitet som säger att hon eller han är från Balkan och sen söka jobb inom byggbranschen, för att sen skriva om det. 

Våga lite! 

Köp min bok på nätet nu. Läs den!4 kommentarer:

 1. Hej Annelie,

  Apropå jobb som strippa, har du några bilder på dig själv in action som du kan ladda upp? Du är en het böna, vill gärna se mer :o)

  SvaraRadera
 2. Den är fantastisk! Jag kommer tvinga alla i hushållet utom barnet att läsa den, och ger nog bort några ex också! <3

  SvaraRadera
 3. Boken kom idag med posten. Jag har läst de första trettio sidorna och ser fram emot att läsa resten! En varm bok om vänskap, men också en bok som utspelar sig i miljöer som kanske känns rätt fjärran från "svenssontillvaron". Språket, det drastiska i stilen och situationerna gör boken rolig, men det finns också en hel del svarta passager som är jobbiga att läsa. Också förstås en hel massa funderingar kring män/kvinnor, makt, sex osv. Boken har en polemisk sida och det torde vara väldigt få feminister som har så mycket verklighetsgrund för sitt ställningstagande.

  Jag rekommenderar alla att läsa den här boken, speciellt dem som är intresserade av feminism och politik. Eller bara är nyfikna på livet på en strippklubb.

  /Oldskool.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera