onsdag 5 september 2012

Om näthat


Och du ska näthatsdöden dö

Hora, feministfitta, hora, feministfitta, hora, feministfitta http://www.fokus.se/2011/07/nar-mobbarna-vinner/och så fortsätter det i ungefär hundra sidor. Måste säga att jag faktiskt blev ganska uttråkad redan under de första tio sidorna av förtal, spekulationer och osanningar om mig själv efter mitt boksläpp på Vertigo i augusti. Tycker att näthatarna tappat stinget totalt. Ibland kunde jag läsa att jag var en judehora, eller wannabe-jude vilket är lite mer kreativt än bara ”Hora, feministfitta. Du ska dö”. Någon hade till och med sagt att jag antagligen tagit mitt efternamn från en liten tysk judisk stad. Men se … vad kreativa ni kan vara. Att bara se er sitta där och skrika ”Hora, feministfitta. Du ska dö”, tråkar ut mig totalt. Och alla dessa anonyma mordhot … Suck!
Jag ser ingen sport i det hela om ni inte menar allvar!
Och när jag gjorde min polisanmälan, ja, då rev polisen naturligtvis den. För om man är kvinna och skribent så ska det liksom vara helt naturligt att bli kallad för hora och feministfitta på nätet varje dag. Och nu förstår jag varför. Det är en skam att varken jag eller medierna sett eller förstått detta ännu: hur förtryckt och förbisedd den svenske mannen är. Hur rädd han är. Hur missförstådd han är. Hur liten han är. Allt detta förtal mot mig och andra kvinnliga skribenter är ju bara ett rop på hjälp. Hör ni inte hans rop? Han ropar: ”Se mig, Snälla, se mig. ” Och detta har han bara av misstag omformulerat till: ”Hora, feministfitta, hora, feministfitta. Du ska dö.”
Vi måste se och förstå de män som hotar kvinnor som tar plats i samhället.http://rodeo.net/lisamagnusson/2012/06/07/troll-och-nathat/ I århundraden har den svenske mannen levt under totalt förtryck. Han har inga rättigheter i samhället. Han dubbelarbetar. Tar hand om barn och hushåll samtidigt som han har ett heltidsjobb att sköta. Hans fru misshandlar honom. Säkerligen så får han också sitta i en mörk garderob minst fem timmar om dagen medan hans fru, den där kvinnliga skribenten gör en raketkarriär och tar mer och mer plats i samhället. Fruktansvärt. Julian Assange har haft rätt hela tiden – detta är feminismens Saudi Arabien. Ni ska veta att jag står på er sida. Jag och alla andra kvinnliga skribenter borde stenas till döds. Omgående. Att ni förtalar och hotar oss på nätet räcker inte. Snälla, ös mer skit över oss. Förlåt, förlåt om jag tagit någon rädd liten mans plats. Förlåt för att jag får skriva böcker, artiklar, reportage med mera. Det är ju sånt som du borde få göra. Du som sitter och skriver: ”Hora, feministfitta, hora, feministfitta”, i kommentarsfälten dagarna i ända. Du som är så rädd och förbisedd i det svenska samhället.  

Till alla näthatare så vill jag bara säga att min bok finns att köpa på Adlibris, Bokus, CDon på nätet, samt på vissa Akademibokhandlar med flera. 

1 kommentar:

  1. De grabbarna måste vara korkade, de som skriver så där. Fortsätt och skriv du!

    SvaraRadera