söndag 21 april 2013

Bakom den nakna huden kommer i pocket, samt dröm om Mr Quentin Tarantino

Drömde om Mr Quentin Tarantino häromnatten. Drömde att vi pratade om film och skrivande. Att han gav mig rådet att skapa starka karaktärer i min nästa roman. Att det är det som gör ett manus intressant: karaktärerna.
Älskar Tarantinos filmer. Har sett alla. Har även sett varenda intervju med honom på youtube. Han kanske inte är den vackraste mannen på den här planetan. Den där långa framskjutande hakan och den höga Frankensteinspannan gör honom inte till någon Brad Pitt direkt. Men i mina ögon är han vacker. Han har en fin blick, ett lyckligt skratt, och ett fantastiskt kreativt sinne som gör honom intressant och lockande. En inspirationskälla för andra skapande människor.
Något av det roligaste som finns om Tarantino på nätet är att han bidragit till utmärkelsen The second greatest zombie penis scene of all time i sin roll i Planet terror. Det är hans kompis Robert Rodriguez som gjort filmen och här spelar Tarantino en zombie som i en scen får ögat utstucket av en one-legged-stripper, vars andra ben är ett träben. Naturligtvis är det träbenet som körs rakt genom Tarantinos zombieskalle. Han börjar då smälta och skrika: "Give me some wood" ... Han pekar på träbenet som nu sitter i hans öga och fortsätter skrika: "Then I gonna give you some wood", och drar sen ner gylfen för att våldta den enbenta strippan som här spelas av Rose McGowan ( Bewitched). Kameran åker nu ner mot golvet där man ser hur delar av Tarantinos zombiepenis droppar mot golvet. Detta är en helt sjukt kul scen. Att Tarantino ställer upp på att göra en sån scen tycker jag bara visar på hans storhet som människa och regissör. Här låter han sin manlighet demoleras. På samma sätt låter han sin manlighet demoleras i Django Unchained, där hans macholika australiska fångvaktarkaraktär sprängs i tusen bitar.
Och vem har då fått utmärkelsen The first greatest zombie penis scene of all time?
Svar: En scen som heter Zombie Rat vs. Zombie Penis ur filmen Beyond Re-Animator som handlar om en galen doktor som zombifierar alla döda människor med ett självlysande serum.
Om man vill se en riktigt rolig intervju med Tarantino så ska man se den där han blir intervjuad av en av karaktärerna i Mupparna. Här drivs det helt vilt med Kill Bill. Här säger han bla att Miss Piggy först var påtänkt för rollen som The Bride. En roll som senare gick till Uma Thurman. Detta på grund av att Miss Piggy visade sig vara alldeles för våldsam (för mycket kung fu). Haha ...

P.S. Min roman Bakom den nakna huden kom för ett tag sen ut i talbok. Nu är den på väg ut i pocket. Jippiiiiiiiiiiii!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar