onsdag 5 december 2012

Har fått Författarfondens arbetsstipendium, samt länk till ny krönika

Jag är helt överlycklig idag. I morse fick jag ett sms från min förläggare som meddelade att de hade sett att jag har tilldelats Sveriges Författarfonds arbetsstipendium på ett år. Det är jag och 173 författare till som fått detta stipendium i Sverige (av 1059 sökande) Det säger en hel del om min bok "Bakom den nakna huden", som går från klarhet till klarhet.
Det mest roliga är hur det måste svida i era små ruttna hjärtan, alla ni som kränker mig, hotar mig, sprider osanningar om mig och förföljer mig på nätet. Det måste göra så ont i er att jag har skrivit en fantastisk bok.

Är helt säker på att jag kan tacka Vertigos redigerare, Caroline Åberg, för en stor del av framgången för "Bakom den nakna huden". Hon är en av de skarpaste i branschen och för en författare så kan redigeringen av manuset komma att betyda ALLT. Om man som författare ska samarbeta med en redigerare som man inte klickar med, där åsikterna hela tiden går isär, så kan faktiskt hela texten gå åt h-vete. Samarbetet med Caroline var fantastiskt och jag lärde mig enormt mycket

Till våren kommer det att bli uppläsningar av "Bakom den nakna huden" på olika bibliotek vilket känns kul.  Såg senast häromdagen att stadsbiblioteket i Göteborg satt boken på första plats i deras visningsmonter. Vore också kul om den får fler recensioner. Gärna dessa fantastiska recensioner så jag kan RUB IT IN THEIR FACES. Jag menar amöborna på FB.
Vore kul att skriva en ny bok – gärna om en kvinnlig seriemördare.

Här kommer länken till min nya krönika  för tidningen Journalisten. Det blev en text om SD den här gången.
http://www.journalisten.se/kronika/sd-och-hobbit

17 kommentarer:

 1. Vet inte om man skall läsa andras när man skriver eget, kanske risk för "kopiering"? Annars finns "Alias Monster" av Sue Russel, om USAs första kvinnliga seriemördare som tog livet av sju karlar.
  Lycka till!

  Alexis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förmodar att du menar samma "monster" som i filmen "monster" med Charlize Theron? Jag har sett filmen. Tänkte mer att min bok kommer att bli något i " Dexter anda" fast ändå inte. Tack för förslaget ändå!

   Radera
 2. Jo, det var väl en film men jag har inte sett den, bara läst boken. Och naturligtvis kommer du att skriva i ditt eget stuk och anda, med din egen "röst"! Det har ju visat sig framgångsrikt.

  Alexis

  SvaraRadera
 3. Tack! Du kanske också skriver på något manus?

  SvaraRadera
 4. Gud,Nej!! Den tiden är för längesedan förbi. Letar efter ex av en tidskrift "Novella" som jag gav ut 2001-2006 (tror jag det var). Med insända noveller och dikter av förhoppningsfulla skrivare, vilka jag honorerade. Jag hade också en återkommande snutt med blygsamma tips om berättarteknik vilket genererade prenumerationer från en del ställen som sysslade med skrivarkurser. Var själv i den branschen i 15 år, ca 4 tim/vecka, och det återkommande problemet inför kritiska "elever" var oftast "vad f-n skall jag ta upp nu?". Sedan skötte de om resten med livliga diskussioner.

  Alexis

  SvaraRadera
 5. Ja, största behållningen är säkert framförallt att man får TID (ofta 2 terminer) att skriva och att man umgås och diskuterar med andra som har samma intressen. Därefter kommer väl lärarnas/handledarnas vilkas viktigaste betydelse är nog snarare att peppa, stimulera och handleda än att försöka "lära ut". Man kan egentligen inte "lära ut" att skriva, däremot kan den som verkligen vill, "lära" sig själv (de flesta författare har gjort det), bl a genom att studera vad andra gjort som är "bra" - och viktigast - HUR de har gjort det! Och dessutom behålla sin egen stil...

  Jädra snöoväder!

  Alexis

  SvaraRadera
 6. Btw: Grattis till stipendiet!!

  Alexis

  SvaraRadera
 7. Gratulerar till stipendiet!! Ser fram emot nästa bok. / Olof

  SvaraRadera
 8. Grattis!
  Bry dig inte om dårarna i avloppsdiket FB. Läs dem inte ens. Catta ska vi inte ens tala om. Glöm dem allihop. De är inte värda din sinnesfrid.
  Ser att du har god kontakt med Alexis. Han är en riktig hedersman. Vi är många som stöttar dig. You go girl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Ska dessutom köpa din bok Monica , Sanningen om gömda. Ska bli intressant att läsa!

  SvaraRadera
 10. Så snällt. Förlaget säljer den fast den är slut. Ja, det vill säga, de påstår att den är slut och blåser mig på pengarna. Det har de gjort sedan våren 2009. Jag har därför lagt ut den i sin helhet på min blogg.
  Du kan läsa den gratis där.
  Här alltså: http://sanningenomgomda.blogspot.se/

  Bilderna är inte med men jag kan lägga in dem om du vill.
  Ha det bara gott och stå på dig.
  Annars gör Catta det!

  SvaraRadera
 11. Tryck på 2011 så ligger alla kapitlen där.

  SvaraRadera
 12. De som hänger på FB är på samma nivå som kaffetanterna inom vården som läser "se och hör" och gottar sig i rubriker som "se kändisar hetsäta" (När de egentligen är bara paparazzifotade när de råkar äta för stora tuggor på en restaurang), deras liv är så torra och tråkiga så de måste ägna sig åt annat. De ensamma själarna på FB kan helt enkelt ta ett jobb inom vården, och få ut sitt skvaller där istället. (Inget fel på vården, jobbar där själv så jag vet.)

  Nu till det roliga:

  Jag måste länka världens finaste serie som jag brukar skicka till folk som skriver elaka saker till mig, "haters".

  del 1
  http://www.sofia-albertsson.se/wp-content/uploads/2011/04/Hej-hatare-1-Nanna-Johansson.jpg

  del 2
  http://www.sofia-albertsson.se/wp-content/uploads/2011/04/Hej-hatare-Nanna-Johansson.jpg?iact=hc&vpx=82&vpy=94&dur=397&hovh=268&hovw=188&tx=138&ty=132&sig=115472575834564217941&ei=6cvNUKbuC-qC4ASLmoGwCg&page=1&tbnh=147&tbnw=103&start=0&ndsp=30&ved=1t:429,r:1,s:0,i:90

  Grattis till alla fina saker, du förtjänar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha. Jag önskar att jag kunde skämta bort näthatarna. Och visst är de tragiska. Men det som är ännu mer tragiskt är att det får hända i Sverige. Att den svenska lagen tillåter idioter kränka människor till döds på nätet. Ett exempel: jag har en väninna som har en nioårig son som kommer hem gråtande från skolan varje dag. Detta pga att någon hackat hans konto på klassens gemensamma Facebook sida. Denna någon går varje dag in och säger att han gillar att suga kuk och att han är en riktig liten bögunge. Kan inte låta bli att undra om det är en klasskompis förälder som sitter och gör detta mot honom? För det är väl knappast hans nioåriga klasskompisar? Vad ska den här lilla killen göra? Ta livet av sig? För att den svenska lagen inte kan stävja kränkningar på nätet.

   Radera