tisdag 15 januari 2013

Superrecension av Bakom den nakna huden. Samt om det näthat jag är utsatt för

Nu blir det segerdansen igen ... Nej, det är så tröttsamt. Har fått ännu en superrecension av min roman Bakom den nakna huden. Denna gång i Sveriges största litterära magasin på nätet: Litteraturmagazinet.
Recensenten skriver bland annat att det inte finns en enda ointressant sida i hela boken. Wow. Jag tackar och tar emot. Och recensenten har helt rätt. Min bok är helt grym från sida ett till sista sidan. Får man vara så osvensk och säga en sån sak? Ja, det tycker jag. Bakom den nakna huden är mitt viktigaste, vassaste och starkaste projekt hittills.

Här kommer länken till recensionen av "Bakom den nakna huden" i Litteraturmagazinet

http://www.litteraturmagazinet.se/annelie-babitz/bakom-den-nakna-huden/recension/lm


När en kvinna skriver om sin egen och andra kvinnors sexualitet så är hon genast ett offer, en hora, medan en man som skriver om den manliga sexualiteten och sina egna erövringar genast ska ges nobelpriset i litteratur. Jag har haft några få pojkvänner i mitt liv, så få att jag kan räkna dem på mina tio fingrar. Ändå sitter idioterna på FB och skriker "urk ... gurgel... gurgel.. hora", var femte minut för att jag skrivit en bok om striptease och feminism. Vilken tidskapsel kom de hit i? De verkar helt medeltida. Jag tror att just "hora" är näthatarnas favoritord. Antagligen kallar de sina mammor, sina systrar, sina fruar och sina döttrar för hora också. I deras ögon är alla kvinnor horor som ska spöas, våldtas och mördas, helst i den ordningen.

Efter Instagramincidenten här i Göteborg såg jag ett inslag på aktuellt där en ung kvinna sa:  "Jag måste alltid tänka på hur jag ser ut och på vad jag säger för att inte bli uthängd som hora på nätet. Jag känner mig inte fri någonstans längre"
Tala om att kvinnors och flickors utrymmen begränsas via nätet.
Till exempel: ska kvinnliga skribenters vardag bestå i att få kränkande bilder och ord satta i samband med våra namn på nätet så fort det finns någon eller några som inte gillar  våra artiklar? Ska vi skrämmas? Alltid vara rädda? Ska vi undvika att skriva om vissa ämnen?
Numera verkar det räcka med att jag skriver något här på min blogg för att fem minuter senare kunna hitta en ny kränkande kommentar om mig själv på nätet. Varför hatar ni så mycket era stackare?
Förmodar att ni vill framstå som en majoritet, men jag tror att ni är en minoritet. Cattasbubbla och hennes lakejer sitter säkert med minst tio olika alias var på FB och hatar. Hoppas att hon tycker det var värt det ... att starta ett näthatdrev mot mig bara för att jag ville att hon skulle ta bort de kränkande bilder av uppfläkta vita kvinnokön hon satte i samband med mitt namn på nätet, och som då kom upp på första plats när man googlade mitt namn. I sin blogg vill hon få det till att Google helt "random" kopplat dessa bilder till mitt namn. Orsaken till att dessa bilder cirkulerade runt mitt namn på nätet var för att hon på sin blogg la upp dem där och satte dem i samband med mitt namn. Förmodar att hon känner sig mäkta stolt då hon och hennes Flashbacklakejer lyckats producera nästan fyrahundra hatinlägg av mig – varav nittio procent innehåller ordet hora. På sin blogg har hon till och med  skapat en hel länk där hon utmålar mig som hora, vilket enligt lagen räknas som grovt förtal. I hennes lilla bubbla av trångsynthet och fördomar (det bästa med bubblor är att de alltid spricker) har hon nämligen fått för sig att striptease är prostitution.
Det näthatdrev hon startade mot mig och som bla resulterade i att de la ut min adress på nätet, har lett till ett flertal mordhot mot mig, i form av brev och att människor sökt upp mig. Det finns överhuvudtaget ingen rim och reson i de kränkningar dessa människor sysslar med. Att vara kvinna i Sverige är numera som att leva i två parallella världar. En som säger att vi lever i ett jämställt samhälle och en som gör det möjligt för män (mestadels män) att gå ut på nätet och begränsa kvinnors och flickors utrymmen i samhället genom att utmåla oss som horor, slynor samt hota oss med våldtäkt. Antagligen vill de leva i en värld där inga kvinnoröster hörs.

Här kommer resten av länkarna till alla fina recensioner av Bakom den nakna huden

http://dagensbok.com/2012/11/10/annelie-babitz-bakom-den-nakna-huden/

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article15405582.ab

http://meny.nu/kultur/bokrecensioner/1.1792988-annelie-babitz

http://www.kulturdelen.com/2012/11/01/roman-bakom-den-nakna-huden-en-berattelse-om-avkladning/ 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=5230616

http://tidningenkulturen.se/artiklar/portr-mainmenu-51/politik-a-samhe-mainmenu-171/12909-jag-aer-orolig-oever-den-avhumaniseringen-av-kvinnor-i-vart-samhaelle-en-intervju-med-annelie-babitz

http://dagensbok.com/2012/10/10/maries-bokmassa-2012/


1 kommentar: