söndag 9 september 2012

Vad min bok egentligen handlar om

Det är så kul för nu börjar recensenterna få upp ögonen för dialogerna i Bakom den nakna huden och hur den är skriven. De börjar få upp ögonen för det kvicka, smarta, den skruvade humorn. Jag tackar som djupast Natalia Kazmierska på Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article15405582.ab när hon säger att min bok är strippens Mad men eller The Office. Bättre betyg kan man inte få. Och att jag får Sex and the city att framstå som Jane Austen. Haha! Underbart. Det kommer att komma fler som kommer att lägga märke till just "hur" min bok är skriven!

Jag börjar också få en del intressanta frågor från andra journalister om mitt skrivande. Var mitt berättande kommer ifrån och så vidare. För det är ju det allt handlar om: kärleken till skrivandet. Varför man berättar. Kärleken till berättelser. Sen så kan de raljerande männen sitta i kommentarsfälten och skrika: "Hora och feministfitta", bäst de vill!

Läs intervjun som handlar om Bakom den nakna huden i Tidningen Kulturen här: http://tidningenkulturen.se/artiklar/litteratur/litteratur-portraett/12909-jag-aer-orolig-oever-den-avhumaniseringen-av-kvinnor-i-vart-samhaelle-en-intervju-med-annelie-babitz


2 kommentarer:

  1. Jag har precis läst din bok och känner mig en smula nedstämd. Inte för att den är undermålig på något sätt, tvärtom. Bra texter tar sig alltid igenom på något vis. Det är det karga, renodlade marknadsperspektivet som känns så tungt. Det återspeglas ju i allting, både i och utanför vårt samhälle. Ljussättningen må vara lite olika men pengarna är verkligen desamma, på börsen såväl som strippen. Kallt, känns det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humor är inget universellt, men du verkar ha missat att det finns en stor portion humor i boken också. Att bädda in detta ämne i rosa fluffiga moln hade blivit helt fel.

      Radera